Logo GadgetsBestellen.nl

Gadgetsbestellen

Zo houd je jouw drone in topvorm

24 augustus 2018 | Door: Redactie

Houd je drone in goede conditie

Voor steeds meer mensen is het racen of gewoon vliegen met drones een plezierige bezigheid, hobby of zelfs sport. Er zijn drones in vele soorten, maten en natuurlijk in prijs. Als je een drone hebt voor het maken van luchtfoto’s, dan heb je genoeg aan een exemplaar dat voorzien is van een goede camera. Als je echt wilt gaan racen dan heb je veel meer kwaliteiten nodig. Maar welke drone je ook hebt, je zal het vliegende toestel goed moeten onderhouden. Dat is op zich niet zo heel moeilijk, er zijn maar enkele zaken waar je op moet letten en die je met regelmaat moet bijhouden voor het grootste drone genot.

Controleer de motor

De motor van een drone, of quadcopter, is in feite het centrum van de hele machine. Als die motor iets mankeert of je bent iets vergeten te checken, dan loop je het risico dat de drone tijdens de vlucht het niet meer zal volhouden en naar benden stort. Om dit vervelende risico te vermijden is het zaak dat je na afloop van elke vlucht de motor checkt. Vanaf de buitenkant valt de staat van de motor natuurlijk moeilijk in te schatten, maar er is een slimme manier om te checken of de motoren nog naar behoren functioneren: het controleren van de temperatuur. 

Normaal gesproken moet je de motoren met je vingers een paar seconden kunnen aanraken, zonder dat je je vingers brandt. Als er een motor te heet is om aan te raken, dan is er vrijwel zeker iets niet in orde. Neem in dat geval contact op met de leverancier van je drone. Wellicht valt dit onder de garantie en kan de motor eenvoudig vervangen worden.


Laad de batterij tijdig op

Naast een goed functionerende motor is het minstens zo belangrijk dat je de batterij hebt opgeladen. Op de meest moderne versies kan je de levensduur van de batterij goed zien, soms zelfs tijdens de vlucht. Als je ziet dat de batterij bijna leeg is kan je het beste de drone terug laten vliegen. Zo ben je er van verzekerd dat de drone tijdens de vlucht niet ineens zonder brandstof komt te zitten en neer stort. Het kan ook geen kwaad om de batterijchecker zelf ook even te controleren. Net als het benzinemetertje in de auto kan die op de drone namelijk ook defecten gaan vertonen.

Propellers mogen geen speling vertonen

De propellers hebben misschien wel het meeste te verduren. Die draaien in weer en wind en hierdoor kan een proppeller uit balans raken. Dat zie je vaak niet meteen. Voordat je gaat vliegen is het zaak dat je elke propeller afzonderlijk checkt. Kijk of die nog wel stevig is verankerd. Bij enige speling wordt het al tijd om de propeller te vervangen. Gelukkig zijn die in de meeste gevallen niet al te duur en bieden sommige types zelfs vervangende propellers aan bij aankoop van de drone zelf.

Check camera’s en GPS

Omdat drones voorzien zijn van technologie zoals camera’s en GPS, is het belangrijk er voor te zorgen dat die stevig in of aan de drone zijn bevestigd. Boven in de lucht kan een loszittende camera zomaar door de wind worden losgerukt en ben je de camera kwijt. Daarnaast is het zaak dat je de apparatuur - liefst iedere keer voorafgaand aan het vliegen - thuis controleert op functioneren.

Contactopnemen

Vragen? Opmerkingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.